Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 25 noiembrie 2013

O intrebare retoricaNu acordam importanta anumitor cuvinte si se pare ca nu faceam bine…Cuvintele ca si gandurile ne marcheaza viata.
Fiecare dintre noi  are un mod distinct prin care interpreteaza tot ce urechea capteaza un lucru bun poate fi transformat într-unul rau, de o minte confuza, ori raul se poate preschimba în binele suprem.
Pâna si muzica are nevoie de versuri, care sa pluteasca  pe aripile sunetului .
 Cu totii am fost, cel putin o data in viata, confruntati cu o situatie de violenta verbala, fie ca agresor, fie ca victima, fie ca observator.
Cuvintele pot sa distruga suflete, si pot  lasa în urma lor, rani , unde neîncrederea se cuibareste . Cuvintele pot manipula,întru-un mod diabolic, te pot face sa obtii ce vrei, sa ai putere absoluta.
Cuvintele sunt calea de transmitere a blestemelor ce cad asupra celor ce stârnesc ura în jurul lor, sunt podul ce leaga binele de rau, o viata de alta viata si toti oamenii în acelasi timp într-o plasa infinita din care nu pot scapa, pentru ca sunt dependenti de sunete, care contopindu-se, ajung cuvinte, care împrietenite, duc la propozitii si tot asa, pâna realizeaza ca nu se poate fara…
 De ce aceasta intrebare retorica: Cuvintele dor, nu-i asa? Pentru ca realitatea este deja evidenta. Dar pentru ca nu intotdeauna felul in care ne raportam la ea este unul constructiv. Nu e de-ajuns sa stim, conteaza sa reactionam.

Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.7 comentarii:

 1. Intr-adevar cuvintele dor foarte rau, si mai ales cuvintele celor dragi! Anumite vorbe pe mine chiar ma doboara!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu cred ca este o arta a sti sa-ti alegi cuvintele! :)
  Saptamana cu spor iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna SoriN
  sa stii ca mi-a placut foarte mult ca esti printre putinii care au acordat atentie limbajului, nu in ultimul rand cuvintelor. Stii ca odata, discutam cu o prietena si ne refeream cu cata simplitate dar si duritate se arunca unele vorbe, de stii ce mi-a zis la un moment dat? "Ce... pana la urma te omoara cu un cuvant. Nu e nevoie de mai mult". Si, asa e
  O saptamana frumoasa
  Deci, nu pot doar sa doara cuvintele, ci sa te omoare...

  RăspundețiȘtergere
 4. Stimate d-le administrator ,

  In cateva cuvinte doresc sa va prezint ce inseamna colaborarea cu noi ca magazin online in scop caritabil.Magazinul online http://www.salveazaoinima.ro/este singurul din Romania in scop caritabil cu produse pentru copii.Ne dorim ca prin acest magazin sa ridicam Asezamantul Social-educational"Sfantul Efrem cel Nou" din Localitatea Oneaga Judetul Botosani.In cadrul acestui proiect s-a alaturat:Chicco Romania, Mesterel,Mac mac Kids,Bertoni,X-Lander,First Smile ,Tulip art,Decorativ art etc  Detalii despre Asociatia Salveaza o inima le gasiti pe adresa:http://salveazaoinima.wordpress.com/

  In ce consta aceasta colaborare:
  -schimb de banere/logo
  -link-ul site-ului nostrum pe pagina d-voastra in lista de blogroll
  -articol despre magazinul caritabil
  Unul cele trei propuneri cu d-voastre ne-ar fi de mare ajutor!
  Asteptam un raspuns din partea d-voastra pe adresa noastra de e-mail:salveazaoinima@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 5. Am tot scris si am tot sters... Raman la ceva mai scurt: cuvintele pot sa doara, dar depinde si cum le percep cei carora le sunt adresate, depinde cine le rosteste... Unii prea reactioneaza exagerat cand cuvinte rele le sunt adresate de niste ilustri necunoscuti pe langa care au trecut pe strada...
  Sa ai o saptamana frumoasa iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu as zice ca nu doar dor... Cuvintele pot ucide... din pacate :(
  O saptamana cat mai placuta!

  RăspundețiȘtergere
 7. cum spuneam duminica trecută....
  o săptămână cât mai frumoasă!

  RăspundețiȘtergere

>