Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 25 august 2013

Buna Dimineata Soare


Ei bine, acum câteva zile,am auzit prima dată, că  cei din jurul meu  sunt oglinzile mele!!! 
 De ce toţi?
 Dar cum să mă oglindesc eu în răutatea, invidia, bârfa, şi alte nebunii pe care le văd în ceilalţi?   Eu chiar  nu înţeleg, cum să fie aşa? Poate cei buni , cei amabili  şi iubăreţi.... da!

Aşa că am rămas pe gânduri şi într-un târziu ,am privit în jur şi am recunoscut!!!! 
 Că acolo unde văd măreţie, văd de fapt propria  măreţie.  
Dar dacă măreţia n-ar există înăuntrul meu, n-aş fi în stare să recunosc această calitate la altcineva. Fiecare dintre noi vede oamenii în mod diferit, pentru că fiecare proiectează asupra lor aspecte din el însuşi .
 Am înţeles că întotdeauna voi avea nevoie de cineva , să mă  cunosc pe mine însumi. Aşa vedem în alţii ceea ce ne place şi ceea ce nu ne place în noi înşine.
 Acceptând aceste părţi din noi înşine, vom reuşi să-i vedem pe alţii aşa cum sunt, oglinzi în care ne reflectăm, ceea ce ne deranjează sau ne place la aceştia sunt chiar trăsăturile noastre de caracter, de comportament, tiparele de gândire.


  Ei bine, astăzi, după câteva zile, m-am convins că mă oglindesc în toţi cei din jurul meu!  În buni şi răi, în calmi şi nervoşi... în toţi şi în toate!!!
Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.4 comentarii:

 1. Oricat de greu ne poate parea acceptarea acestui fapt in momente mai dificile, lumea din jur este intr-adevar oglinda noastra.
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 2. ooo, ar fi frumos!
  dar nu prea cred (ma refer la mine).
  adica 1/2 nu cred, partea cu bunele... :)
  Buna dimineata!

  RăspundețiȘtergere
 3. Suntem cu toții oglinda cuiva. Am apărut în viața lor pentru a-i ghida. Suntem deopotrivă elevi și profesori. Totdeauna va exista un echilibru între ceea ce dăm și ceea ce primim.
  O zi asa cum iti doresti!

  RăspundețiȘtergere
 4. Adica, talentul pe care il recunosc la altii, frumusetea lor fizica pe care o remarc, energia lor le am si eu?! :) Hm... Am fot tentata sa scriu: Nuuu! dar m-am mai gandit o data: s-ar putea sa fie asa, pentru ca "frumusetea e in ochii privitorului", poate ca am si eu talent la ceva, poate ca am si energie acolo unde altii n-au... doar ca nu le pot vedea. Da. Un text plin de optimism. :)
  Imaginea mi-a invocat acele cozi umane - in zile ploioase - existente candva in peisajul urban al Romaniei :)
  Saptamana minunata sa iti fie!

  RăspundețiȘtergere

>