Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

duminică, 14 iulie 2013

Standardul de fericire


.




 Ai privit vreodată norii pe cer, alături de un prieten,în acelaşi timp? Aţi văzut aceleaşi forme?

  

     


   
     Azi vreau să va scriu despre fericire.
  Fericirea nu înseamnă să ai ceea ce doreşti, ci să doreşti ceea ce ai.
  Cam aşa spune un  citat ,de Octavian Paler!
  Credeţi că toţi percepem fericirea  la fel? 
  Poate  că eu îmi doresc cel mai mult de la viaţă să ofer,  să dăruiesc şi să mă sacrific. Asta îmi aduce mie satisfacţie.
  Tu poate eşti fericit dacă pleci în călătorii lungi,unii sunt fericiţi să meargă în vacanţă, alţii sunt fericiţi să muncescă.
  Majoritatea cred că fericirea  acum e musai să ai bani, serviciu bun, să mergi în vacanţe exotice, să ieşi cu prietenii , să ai o vila frumoasă.
  Doar aşa te încadrezi la standardul de fericire.
  Dacă în schimb munceşti şi mergi rar în vacanţă,  eşti aproape mereu obosit şi nedormit, te îmbraci normal sau ieftin,te sacrifici pentru familie şi chiar pt prieteni,  evident nu poţi fi fericit. De ce? De ce credeţi că percepţia  nu este aceeaşi?
  Priviţi două imagini: un om care stă aplecat, transpirat şi obosit, lucrând pământul, şi altul pe stadion la meciul echipei preferate, care mai şi câştigă. Cine e cel mai fericit?
  Doar cel de la meci?
 Sunteţi absolut siguri?

  Uitaţi-va la nori doi oameni în acelaşi timp. Vedeţi acelaşi lucru?
.

 * * *

Recomandare "Postarea participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISA îţi dă mai multe detalii!.

 Si la rubrica "Flori -Fete-Filme si Baieti "tabel de inscriere la Anastasia





libertate


fericire

tacere

iluzii

perspective

dorinte

 * * *

Recomandare  Acest articol ,este si un editorial, săptămânal,Monday Seven, publicat în fiecare zi de luni pe MWB! Urmând o schemă simplă , 7 zile-7 imagini- 7 cuvinte.

9 comentarii:

  1. Fericirea e relativa, deci fiecare o cam percepe in felul sau. Un articol interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea e un cuvant pe care nu l-am folosit.Mi se pare exagerat in a-l spune.Pentru mine e deajuns sa fiu multumita.Altii poate cred in fericire,eu nu si nu ma mai schimb.Ca remarca de mai sus '' e relativa''

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem parte in viata de momente agreabile, care ne ofera senzatii placute si ne fac bine, favorizand aparitia fericirii, dar este necesar sa constientizam aceste momente pentru a avea accces la fericire.
    Sa" gradinarim" fericirea, pentru ca ea presupune eforturi si timp, fara sa simtim dezamagirea daca ea nu apare imediat.
    Un inceput de săptămână cat mai plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună SoriN!
    Superbe imagini!
    O săptămână cât mai frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună dimineaţa, Sorin!
    Sunt întru totul de acord cu prima ta afirmaţie - să doreşti ceea ce ai aduce linişte şi bucurie.
    :) frumos!
    O săptămână tihnită!

    RăspundețiȘtergere
  6. EEE, cat de frumoase imagini!

    Fericirea nu este aceeasi nici macar pentru o singura persoana... se schimba conceptul ei pentru ca si persoana se schimba. Pai, pentru 2 persoane diferite, si fericirea e diferita.

    Dar e foarte frumos sa stai intins in iarba mare, putin cosita, mirosind divin, si sa privesti spre cer, numarand si punand nume la norii mari, albi si pufosi - am facut asta in copilarie, impreuna cu fratele meu ....Si, de aici, alte si alte amintiri fericite. Multumesc pentru asta!

    O zi frumoasa si o saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  7. stii? daca ma gandesc bine, dupa ce am citit articolul tau, pot sa zic ca sunt fericita! multumi ca mi-ai amintit! :)
    pozele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  8. Perceptia si definitia despre fericire este normal sa fie diferita. Suntem diferiti si asa si trebuie, cua toate ca putem considera un tablou sumbru cu o munca grea ceva negatibvist si lipsit de fericire dar alte personalitati il pot descrie plin de fericire.
    Ideea e ca ochii mintii vad diferentele in realitate. Practic nu putem vorbi de un standard al fericirii valabil pentru toti ci pentru un colectiv restrans ce nutresc aceasi idee sau tablou.

    RăspundețiȘtergere

>