Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 15 martie 2012

Machine Gun Preacher


Un film inspirat dintr-o poveste reală , Machine Gun Preacher (misionarul razboinic) prezintă povestea vieţii lui Sam, un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viaţa  pe care o avea şi pleacă într-o călătorie în estul Africii., simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă, pentru a-şi schimba viaţa.
În momentul în care ajunge în Sudan, este impresionat de lumea dezolantă din acea zonă şi mai ales de copiii antrenaţi să fie soldaţi. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă asta înseamnă să îşi facă singur legea şi să pună mâna pe armă.
Nu este un film de superacţiune dar este un film care pune în evidenţă dragostea de oameni şi dăruirea faţă de semeni .



„Eu nu pot să stau aici și să găsesc scuze pentru a îndrepta lucrurile .Dar vreau să-i întreb pe toți oamenii din lume , pe toți care au un copil , pe toți care au un frate sau o soră ...dacă copilu tău sau un membru al familiei tale ar fi răpit azi , dacă ar intra un nebun , dacă ar intra un terorist și v-ar răpi un membru al familiei sau pe copilul vostru , iar eu v-aș spune : va pot aduce copilul acasă ...v-ar păsa prin ce mijloace l-aș aduce ? ”
Susa Cinemagia





24 de comentarii:

  1. impresionante cuvinte...
    filmul nu l-am vazut dar inteleg ca el evidentiaza acea realitate pe care o ignoram ancorati fiind in micile noastre vieti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mâna !

      Nu ar trebui sa il ratezi . Eu il am de o vreme si am banuit ca este un film de super actiune si il tot amanam . Aseara l-am vazut si m-a impresionat . Avem impresia ca o ducem greu si ne luptam sa supravietuim dar sunt copii ce duc o viată atăt de grea incat multe din cele ce ni se par banale sau firesti pentru ei sunt o mare bucurie . Realitaea in care ei traiesc nu o cunoastem nici macar din cele mai triste povesti . Norocul lor , daca pot spune asa , este ca inca mai exista oameni !

      Vizionare plăcută !

      Ștergere
  2. se pare ca seamana cu Blood diamonds, deci trebuie sa fie bun.
    off-topic: nu stie careva un torent bun?

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmm... multam frumos pentru recomandare. Abia astep sa-l "consum".

    La intrebare pot raspunde acum: nu stiu!
    Am vizionat cu ceva vreme in urma un film despre transplantul de organe, Inhale!
    Nu stiu daca l-ai vizionat. Aceeasi problema se punea si in acel film.
    E usor de raspuns la intrebare, dar raspunsul in niciun caz nu este cel real, ci doar prezumtiv. Habar nu avem cum ne-am comporta intr-o situatie de acest gen.
    Multam frumos, man!
    Te mai astept cu recomandari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut Inhale , da , o altă problemă pe care prea ocupaţi cu „ale noasstre” , cu prea importantele noastre probleme existenţiale , nu vrem să o observăm .
      Acesta este putin diferit dar în esenţa acelasi . Eu cred că la întrebare răspunsul nu este decât unul singur . Nu ai cum altfel , nu poti fi decât în cuvinte prea iubitor de semeni în aşa fel încât să îţi sacrifici copilul pentru binele umanităţii . E mult spus dar în esenţă cam asta e problema .
      Am mai citit o întrebare relativ asemănătoare , nu ştiu să zic exact unde , cum , ce fel , dar mi-a rămas întipărită în creier :
      „Un soţ fără celălalt soţ e văduv , un copil fără părinţi e orfan , dar un părinte fără copil cum se este ?” , de unde dacă nici denumire nu există înseamnă că este de neconceput .

      Ștergere
  4. Un film pe care il asteptam! Si un Gerard Butler pe care il asteptam intr-un astfel de rol :) Ma duc repede sa-l caut! Multumeeeeesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul este apărut de o vreme dar recent l-am găsit într-o varuantă bună pe un site privat , nu ştiu dacă altfel îl vei găsi .

      Ștergere
  5. Multumesc frumos pentru recomandare!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult...abia astept sa`l vad....ma revansez cu o recomandare...un film care nu de mult l`am vazut ...si pot sa spun ca m`a marcat....mi`a placut enorm...poate m`am regasit.....cine nu l`a vizionat...il recomand....merita vazut!!!
    Beyond Borders (2003)....Sacrificiul unei cauze
    http://filmehd.net/beyond-borders-2003-filme-online-gratis.html
    Vizionare placuta:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sigur dacă l-am văzut , nu prea ratez filmele bune , din trailer nu prea reuşesc să-mi dau seama , dar din moment ce l-ai recomandat şi în plus am citit comentariile şi am văzut nota pe IMDB şi cu siguranţă il voi viziona .

      Ștergere
  7. P.S ups...acum am vazut ...eram in `descopera lumea pe bicicleta`...un alt blog de`al meu.....
    comentariulanterior imi apartine...floare de colt http://culorilemele.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. E interesant de vazut filmul, nu-l stiam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Te salut Sorin!
    Intradevar e un film impresionant,apreciez recomandarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare interesant acest film:) multumesc pentru recomandare:)
    Apropo,frumoase piese...cele "60 nemuritoare":)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este interesant !

      Mă bucur că ti-au plăcut melodiile , cu greu m-am hotărât la doar 60 .

      Ștergere

>