Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Gânduri de Liliac


   E încă noapte  afară ,luna plină ,mă priveşte prin geam,simt cum trece vremea.. iar eu doar plutesc ca un liliac amorţit şi mă întreb : oare ce înseamnă să fii îndrăgostit? şi ce înseamnă să iubeşti pe cineva ? Sunt aproape sigur că sunt  două aspecte diferite.
   Tu ce crezi?
    Hai să-ţi spun părerea mea ,şi asta pt că cineva ma provocat aseară şi aşteaptă răspunsul meu.
   A fi îndrăgostit,e atunci când  un sentiment  ce -ţi invadează  mintea aproape total  şi îţi schimbă  gândirea raţională.În scurt timp  devine o obsesie ,devii o victimă a propriei tale imaginaţii,a propriei tale inimi.
   Un îndragostit , spera ca şi persoana respectivă să simtă,  acelaşi sentiment. Însă de multe ori  nu se întâmpla astfel,
    Şi atunci acest sentiment  dispare,nefiind alimentat sau în urma unei dezamăgiri, sau se materializează într-un sentiment mult mai profund şi îndelungat, acela de “a iubi” “

    Este frumos să fii îndrăgostit dar pentru a iubi cu adevărat pe cineva necesită mult timp şi este destul de greu să  găseşti persoana.În iubire ,suntem dispuşi să ne iertăm unii altora micile defecte.
    Mulţi sunt cei care spun că iubesc,dar puţini sunt cei care şi demonstrează. Un simplu ,,"TE IUBESC" poate fi rostit atât de simplu...dar oare cel care îl rosteşte chiar simte intensitatea acestor cuvinte?

      Există perioade când cele două coexistă, şi de care ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere..

  Cineva spunea ,că a iubi cu toată fiinţa pare a fi un ideal ce nu poate fi atins de un om . Deseori este pusă întrebarea : este bine să iubeşti şi să pierzi sau să nu iubeşti deloc? Fiecare  are dreptul la alegere, a visa şi a se trezi brusc la realitate, existând o posibilitate de a ramâne marcaţi negativ sau a fi realişti şi a duce o viat
ă raţională, evitând astfel deziluziile. 
   Totul este relativ şi depinde de om şi de circumstanţe.

Dar mă gândesc ,ce faci când îţi dai seama că eşti doar îndrăgostit şi nefiind alimentată dragostea asta pasională… începe să ţi se dezmorţească nebunia şi să gândeşti la rece? Dar dacă tu eşti îndrăgostit într-o relaţie şi celălalt; te iubeşte enorm? …. Întrebările astea mă inhibă mai tare decât întunericul de afară… iar liliacul din mintea mea a dispărut
mă duc să îl caut…. noapte bună!



 Si-a gasit perechea!


Recomandare
Dacă doresti sa participi ,publică într-un articol pe blogul tău, si inscrie articolul aici pe blogul Simply, unique world.






20 de comentarii:

  1. Iti multumesc pt participare. Sa fi indragostit este cu adevarat o usoara obsesie, ai dreptate. Si chiar asa se intampla daca nu este alimentat acest fenomen. Interesant ce spui tu si sper ca multi sa inteleaga diferenta intre cele doua.
    Sper ca ai gasit Liliacul :) Un wkd frumos iti doresc.
    (simplyuniqueword)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Luiza-Cristina!
      Mi-a facut placere sa particip la provocarea ta!
      Un weekend plin de zâmbete si împliniri!

      Ștergere
  2. in orice poveste de iubire ar trebui sa fie doua personale care se completeaza si se indragostesc la fel in fiecare dimineata. altfel povestea va fi scurta si nu va purta niciodata titlul de "poveste de iubire".
    un weekend placut! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna erys!
      E frumos ceea ce scrii tu, dar uneori nu se întâmpla astfel, am spus uneori asa ca hai azi sa fim optimisti !
      Numai bine îti doresc!!!

      Ștergere
    2. "Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseala. Uneori din ambele motive. Insa de cele mai multe ori uitam sa ne numaram si pe noi. Singura stea. Singura planeta, singurul soare care conteaza ! Privim Universul cu o ciudata neincredere, de parca nu am putea concepe ca mai exista si alte lumi, si alte realitati, si alte locuri in care alte forme de oameni iubesc, urasc, ucid, traiesc. Astfel ca, realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simtim ne simte. Ceea ce nu ne lipseste ne apartine. Treptat, insa, lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obisnuiti sa le avem incepem sa le simtim lipsa. Natura noastra ne spune ca omul este un sistem dinamic in care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie si spirit cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. Atat timp cat va exista un echilibru in acest sistem va exista si armonie. Insa omul este o fiinta haotica ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictisela de armonie. Fericirea este doar momeala ce-l va tine in cursa, pana la sfarsit."
      by Octavian Paler

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Cu tot respectul multumesc frumos!
      Mã bucur cã te-am încântat !
      Sa-ti fie seara bucurie !!

      Ștergere
  4. Buna Sorin!
    Dragostea este un dar, nu o obligatie, ascultati inima si ai incredere intotdeauna in persoana pe care o iubesti!

    Deosebit articol!
    O seara cât mai placuta îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Invata sa oferi ca sa poti primi. Adevarata bogatie a unui om este sufletul sau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sorin cate initiative ai pe blog? Reflexi, acuma seara descopar asta cu Simply, unique world, mai ai ceva? De înscris la tine ca "follower" nu ma lasa îmi da eroare! Lamureste-ma te rog! Merci! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună seara Minnie !

      Iniţiativă cred că este doar una (Reflexii în oglindă} , aici este doar participarea mea la iniţiativa Luizei .
      Cât despre „follower” habar nu am , nu am făcut eu nimic deosebit probabil este de la tine , eu ştiu browser , adresa cu care vrei să te loghezi sau mai ştiu eu ce inconvenient , ar trebui să meargă , exemplu sunt ceilalţi 9 prezenţi acolo . Nu cred ca depinde de mine .
      Te-am lămurit ?

      Mulţumesc !

      Ștergere
    2. Da m-ai lamurit! :))
      Nu cred ca este browser-ul este networked-ul care blocheaza ce vine de afara, am observat ca olanda este foarte blocata de ro. Pe mai multe bloguri am cate-o data problema asta! Nu numai eu.... Elvetia (ma refer ca tara nu ca nume) la fel!
      O duminica frumoasa!

      Ștergere
  7. Felicitări, un articol cu suflet, din suflet !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce te faci daca software-ul tau iti da doar iluzia ca ai sti ce e dragostea si iubirea? Daca ceea ce simti e un plagiat? Caci se zice ca: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău.

    Noi afirmam cu tarie ca iubim, si vorbim de dragoste in sus si in jos si totusi,..pizmuim, ne laudam, suntem mandrii, ne purtam necuviinciosi, ne maniem, cautam folosul nostru si ne gandim si la rau. Deci avem dragoste? Avem iubire? Stim ce e dragostea? Stim ce e iubirea?....sau software-ul nostru ne autoamageste facandu-ne sa credem ca am sti, ca am fi capabili de a infaptui, si ca am cunoaste!?

    Hai sa continuam. Se zice ca dragostea nu va pieri niciodata. Deci ea ESTE. Ea nu incepe si nu se termina. Si totusi, ceea ce experimentam noi, are un inceput asa cum are si un sfarsit. Si din acest motiv umblam o viata intreaga disterati s-o reintalnim. Dar oare dupa ce alergam?(intrebare retorica)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul că ESTE nu înseamnă că nu a început la un anumit momentdat şi nici că nu poate dispare .

      Ștergere
  9. Tu poti ramane la parerea ta insa, fizica demonstreaza ca atunci cand ESTE lumina, intunericul e inexistent. Iar intunericul nu e nimic altceva decat absenta luminii. La fel si cu dragostea. Cand ea ESTE orice fapta care ar vorbi contra ei sunt inexistente. Tu sustii ca iubesti si totusi jignesti. Sustii ca tii la cineva, si totusi o/il minti. Faptele dovedesc inexistenta dragostei. Caci dragostea nu minte, nu jigneste, nu-si bate joc, etc.

    Daca teoria ta ar sta in picioare ar trebui s-o aplicam si in dreptul celui care sustine ca E DRAGOSTE, si anume lui Dumnezeu. El insusi spune ca dragostea ESTE ptr. ca El insusi ESTE. Si asa cum nici EL nu are inceput si sfarsit, asa nici dragostea nu are inceput si sfarsit.

    Ceea ce experimenteaza omul nu este dragoste. E doar o stare care poarta o denumire furata. Un plagiat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te contrazici puţin , spui : „Cand ea ESTE orice fapta...” şi apoi „ dragostea nu are inceput si sfarsit ”
      Eu sunt convins că dacă dragostea ar fi eternă alta ar fi lumea . Chiar dacă pe noi nu ne-ar caracteriza respectivul sentiment am fi înconjuraţi de el , de ce nu , prin însăşi existentei lui Dumnezeu care , nu-i aşa , e-n toţi şi-n toate .
      Nu ştiu dacă poate exista eternitatea atât timp cât ştiinţa a demonstrat că de fapt totul are un început , cauza şi efectul altfel n-ar avea sens . Sunt legile care fac posibilul . Sau deşi pare în contradicţie , eternitatea când a apărut .
      Nu neg existenţa lui Dumnezeu dar este foarte greu de acceptat că totul nu a început vreodată .

      Ștergere

>