Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

vineri, 27 aprilie 2012

Mai rapid decat cuvintele

  Viata oamenilor este ingreunata zilnic  de numeroasele limbi vorbite,un adevărat amalgam babilonic.  Există totuşi  un  limbaj , deşi mut , este înţeles de toţi: limbajul trupului.
   Un limbaj comun tuturor.Majoritatea îl folosim inconştient.
   Este foarte uşor să lustruieşti cuvintele şi să răstălmăceşti frazele!
  Cineva a spus:  “Limbajul le este dat oamenilor pentru a-şi ascunde gândurile.”Pe când în privinţa limbajului trupului,lucrurile stau altfel
  Acesta nu poate minţi,sau  cu mult mai greu. Gândiţi-v
ă, îmbujorarea este o expresie a limbajului corpului pe care oricine ar fi bucuros să o poată evita, dar cu minim de  reuşită, se  va înţelege imediat ce se petrece cu persoana care s-a înroşit şi anume :jenă, nesiguranţă,sau recunoaşterea unei minciuni.
    Se spune că femeile se pricep mai bine să înţeleagă limbajul trupului.
   Astăzi vorbirea uzuală îmbrăcă în cuvinte limbajul trupului .
    Pretutindeni pe glob există gesturi care sunt aceleaşi,respingerea şi  teamă, agresiunea, încrederea şi simpatia ,sunt practic înnăscute
    Nimeni nu ar putea să înveţe semnalele trupului, la fel cum înveţi cuvintele unei limbi străine, că apoi să le foloseşti.Acestea au un efect mai degrabă artificial şi denaturant.  De vreme ce corpul nostru emite  semnale,  ar trebui să le "citim"  , pentru a ne înţelege mai bine cu cei din jur şi cu noi înşine.
 Priviţi în jur şi veţi vedea că puteţi să învăţaţi să "ascultaţi" cu ochii câtă esenţă poate fi într-un gest!

Un gest face mai mult decat 100 de cuvinte!

9 comentarii:

  1. Adevarat.Recunoscând gesturile celuilalt,íti este mai usor sa comunici,sa gasesti puncte comune.Cel putin pentru mine este foarte important.Am reusit de multe ori pe lânga intuitie sa descopãr trãsãturi de caracter si principii,ascunse ín gesturi.O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru participare !
      Searã placutã îţi doresc!

      Ștergere
  2. ne-am detasat in timp de obisnuinta de a "vedea" gesturile celor din jur si chiar pe ale noastre...
    poate ca e mai simplu sa auzi si sa vezi cuvintele...sa fie de vina iuresul vietii pe care o traim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pandhora,eu sunt sigur cã majoritatea folosim acest limbaj inconştient,vorbirea uzuală este completatã de limbajul trupului.
      Ca şi alte specii, şi noi
      suntem dominaţi de legi biologice, care ne controlează
      acţiunile şi reacţiile, limbajul trupului şi gesturile. Dar,
      uimitor, omul este rareori conştient de faptul că mişcările şi gesturile sale pot transmite o anumită poveste, în timp ce vocea sa poate spune cu totul altceva.
      sarut mana!

      Ștergere
  3. totuşi limbajul trupului poate fi învăţat. şi îţi dau un exemplu: un politician avea obiceiul de a duce, atunci când rostea câte un neadevăr, mâna în care ţinea de regulă ochelarii, spre gură. în limbajul trupului, minciuna, pe lângă alte semnale, are exact acest contur, mâna copilului căruia i-a scăpat cuvântul. l-am urmărit adesea şi ştiu că astăzi, după un antrenament îndelungat, gestul este cu mult mai voalat, mai estompat decât în urmă cu 20 de ani.
    limbajul trupului este, spun eu, un mare dar de care uităm: avem doi ochi şi o singură gură.. ar trebui să ne privim mai cu atenţie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gestul acoperirii gurii devine şi mai rafinat la adulţi.
      Când un adult minte, creierul său dă ordin mâinii să
      acopere gura pentru a stopa cuvintele mincinoase, ca şi în cazul copilului dar, în ultima clipă, mâna sa va aluneca mai departe pe faţă . Acest gest nu este altceva decât varianta rafinată a gestului de acoperire a gurii, folosit în copilărie.
      O dată cu îmbătrânirea multe din gesturi devin mai rafinate şi mai puţin vizibile. Aceasta înseamnă că este mult mai dificil să citeşti gesturile unui om de cincizeci de ani, decât ale unuia mult mai tânăr.
      Mulţi politicieni sunt experţi în falsificarea limbajului trupului, folosindu-se de acesta pentru a face pe alegători să dea crezare afirmaţiilor lor; despre cel care procedează astfel, cu succes, se spune că are farmec
      personal, că este "carismatic".
      Cu tot respectul multumesc frumos, pentru participare !
      Searã placutã îţi doresc!

      Ștergere
    2. iar eu îţi mulţumesc pentru completare. :)

      Ștergere
  4. Salut!
    A fi capabil sa citesti limbajul trupului este un lucru interesant, dar poate fi complicat. Greseli pot fi facute cu usurinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că mintea umană posedă un mecanism de semnalizare a erorii, care indică "avarie" atunci când pri- meşte o serie de mesaje non-verbale neconcordante. Ne întâlnim însă şi cu cazuri când, în speranţa obţinerii unor avantaje, se falsifică cu bună ştiinţă limbajul trupului.
      Dar chiar şi cei mai pricepuţi dintre noi îşi pot falsifica limbajul trupului numai pentru o scurtă perioadă de timp; în cele din urmă trupul va emite acele semnale care sunt independente de acţiunile conştiente.
      Searã placutã îţi doresc Iulisa!

      Ștergere

>