Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 12 aprilie 2012

Focul Viu

 
   Zona, cunoscuta sub denumirea de Focul Viu a fost declarata rezervatie geologica in anul 1995, mai apoi primind in aria declarata protejata si niste superafete de padure ce protejeaza alunecarile de teren din zona.

  Rezervatia se afla pe o terasa a raului Milcov, in apropierea satului Andreiasu de Jos, localitate situata la 37 km de Focsani.

   Ceea ce determina aparitia "focului viu" sunt depozitele de hidrocarburi care ies la suprafata. Depozitele de terasa contribuie la aprinderea gazelor. Datorita faptului ca lipsesc marnele, aici nu se formeaza vulcani noroiosi. Numarul acestor focuri este variabil, flacarile avand inaltimi de la 10 cm pana la 50 cm.

   Cand ploua flacarile se sting insa se vede cum apa bolboroseste in locurile pe unde gazul continua sa iasa.


 Ca fapt divers, ca să dezamăgim poporul grataragiu, trebuie spus că focul de aici nu e bun nici măcar de rumenit un cârnăcior sau un miculete. E ca şi cum ai încerca să faci un grătar direct în focul de la butelie


6 comentarii:

  1. Foarte interesant! Am auzit despre aceste focuri, dar n-am ajuns niciodata sa le vizitez. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ca acum multi,multi ani oamenii credeau ca aceste focuri arata locul unde stau ascunse comori si ca aceste comori sunt protejate de blesteme?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet, lumina vine din inima fiecaruia! Va urez un PASTE FERICIT!

    RăspundețiȘtergere
  4. Paste fericit, Sorin! Lumina si bucurie deplina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este si o pestera Focul Viu. In Apuseni. I-au dat numele asta pentru ca e de fapt un ghetar.

    RăspundețiȘtergere

>