Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 23 februarie 2012

Motivaţia

Trăim într-o societate confuză din punctul de vedere al motivaţiei profesionale . Dacă în secolele trecute diferenţa între clasele sociale era evidentă acum cand totul tinde să se  aliniaze identitatea devine  o reală aventură psihologică .
Motivaţia şi randamentul profesional au legatură cu satisfactia pe care o are individul in în ceea ce priveşte profesia iar reuşita devine posibilă prin  accesarea resurselor în vederea îndeplinirii scopului .
Doar cei cu imagine de sine pozitivă de obicei se îndreaptă spre meserii ce le valorifică potențialul astfel încât munca devine satisfacție .
Timpul a devenit atât de scump încât visele , hobby-urile devin neglijate dar cu toate acestea există oameni motivați . Se poate spune că sunt mai împliniți ? având în vedere că de obicei motivația are că rezultat în primul rând satisfacție materială scopul atins este atât de important  ?

Posibilă rezolvare ?
Cercetătorii din cadrul Universităţii Oxford, au construit un dispozitiv care poate stimula activitatea creierului prin intermediul unor mici şocuri electrice , astfel încât poate să îmbunăţească memoria şi să ducă la creşterea abilităţile matematice . Un ajutor bine-venit oricui şi timp liber la îndemână , probabil !!

Citeşte tot articolul pe Daily Mail





10 comentarii:

  1. cred ca asta inseamna bogatia. sau sa fii implinit. sau sa fii liber.
    cunosc oameni bogati care nu sunt fericiti. de ce? pentru ca nu fac ceea ce vor. nu au satisfactia despre care se vorbeste mai sus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impletirea recreerii cu reuşita profesională duce la motivaţia muncii şi implicit satisfacţiile ce decurg de aici . Oricare din acestea două ar deţine ponderea şi dacă aceasta predomină nu face altceva decât să altereze motivaţia profesională .

      Ștergere
  2. Avem nevoie de motivaţie, dar şi de vise. Dacă nu ştim unde vrem să ajungem, niciun drum nu ne va duce la destinaţie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Destinaţia ar trebui sa fie bunăstarea materială şi bunăstarea sufletească , un amalgam fără de care nici una dintre cele două nu ar avea motivaţie reală .

      Ștergere
  3. Lipsește ceva... Spui că ”Motivaţia şi randamentul profesional au legatură cu satisfactia pe care o are individul în ceea ce priveşte profesia ” și că ”de obicei motivația are că rezultat în primul rând satisfacție materială”. Păi atunci profesorii n-ar mai avea în veci motivație profesională...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărut mâna cu respect !

      Nu lipseşte deoarece am spus „de obicei” şi am făcut această afirmaţie bazându-mă pe faptul că meseria practicată de dragul carierei sau de dragul profesiei este o raritate dacă punem în balanţă aspectul material care nu este deloc de neglijat atât timp criza reală sau artificială face traiul aproape imposibil .

      Ștergere
  4. Cariera, cariera, cariera... Atat a ramas in societate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da şi nu . Depinde de cine , cum , de pe care treaptă a societăţii , vorbim .

      Ștergere
  5. Interesant. Cu toata acestea, sunt de parere ca motivatia trebuie stimulata din interior si prin constientizarea procesului. Prin micile "stimulente" electrice, mi se pare putin fortat acest lucru. Cine stie, poate se va dovedi un lucru bun pana la urma. Toate cele bune SoriN !

    RăspundețiȘtergere
  6. Uneori atât de mult aud de acest cuvânt: carieră, că dacă ar fi după mine l-aș scoate din dicționar( în acele momente).
    Eu cred că dacă trăiești pentru carieră, ești un mort viu.Echilibrul e cheia, zic eu.
    Motivația e bună, dar nu în exces.

    RăspundețiȘtergere

>