Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 4 februarie 2012

Capacităţi uimitoare

  Există cazuri de persoane care în urma accidente sau atacuri cerebrale , capătă paralizii parţiale , rămânând în stare vegetativa toată viaţa . Dar sunt şi cazuri de persoane afectate de leziuni cerebrale  , la care s-a observat că după vindecarea acestora dispun de abilităţi uimitoare .

 Franco Magnani, este unul dintre acestia

   In 1965, Franco , un emigrant italian  în California, între munca grea la restaurant şi unele probleme cu imigraţia, a devenit grav bolnav avand halucinatii delirand,  medicul său i-a ,prescris un repaus prelungit. In acest timp, Franco a început să aibă vise uimitor de vii şi detaliate legate de locurile copilariei sale in Pontito  . El s-a simţit chemat să picteze scene din casa copilăriei lui, şi a fost uimit să constate că el ar putea face acest lucru, fără să fi avut nici o instruire formală artistică. El a început să creeze sute de picturi din memorie a clădirilor, străzile şi împrejurimile  de dinainte de război , intr-o   perspectivă unică atât de reală şi trei-dimensional.Medicii au considerat ca imigrantul italian suferea, probabil, de „epilepsia lobului temporal". Explicatiile stiintifice inceteaza aici. Fenomenul este inexplicabil.  In unele cazuri, leziunile cerebrale scot la suprafata nebanuite talente artistice.
   In 1989 in Ungaria,a avut loc o expozitie  Franco Magnani ca" Artist din memorie "care a subliniat memoria  extraordinară  a lui Franco, prin plasarea picturilor sale side-by-side, cu fotografii recente de scene similare, pe care el nu le-a văzut de mulţi ani dar l-ea  recreat din memorie, cu detalii incredibile. "


  sursa : roportal.ro

Pune la încercare emisferele cerebrale

Se ştie  că un creier uman este împărţit în două emisfere . Multe lucruri despre felul în care funcţionează acestea , au fost intens cercetate . În urma unor astfel de cercetări s-a constatat că  cele două emisfere, stînga şi dreapta, corespunzător raţiunii şi sentimentelor,sunt construite pentru a lucra împreună. Emisfera stîngă controlează partea dreaptă a corpului şi invers, cea dreaptă controlează partea stîngă. În general, femeile folosesc mai mult emisfera dreaptă, iar bărbaţii pe cea stîngă. În situaţia în care este utilizată excesiv doar una dintre ele, se poate produce însă un dezechilibru energetic.

Este recomandat a-ţi antrena ambele emisfere să se completeze între ele, a le utiliza în folosul tău în fiecare acţiune este ceva extraordinar, căci devii complet, raţiune şi emoţii împreună. Esenţa umană este dată de ambele calităţi; folosind doar una dintre ele devenim lipsiţi de varietatea şi culoarea vieţii în oricare dintre sensuri.



        Spune dacă poţi culoarea fiecarui cuvânt din cele de mai jos

Exemplu GALBEN se va citi verde
______________________________ 
  
GALBEN    ALBASTRU   PORTOCALIU  

NEGRU    ROSU     VERDE   VIOLET

GALBEN  ROSU  PORTOCALIU  VERDE 

NEGRU   ALBASTRU   ROSU   VIOLET  

VERDE    ALBASTRU   PORTOCALIU
_______________________________

De ce nu iti reuşeşte din prima incercare ? Partea dreaptă a creierului vrea să spună culoarea , dar partea stângă insistă să citească cuvântul 


sursa text : jurmalul.ro


7 comentarii:

  1. da...exact asa a fost :)
    de fiecare data am facut o infima pauza...
    fantastica mintea omului...ea va ramane un mister...poate ca este mai bine asa...daca ar fi deslusita 100% cine stie ce mutanti ar mai inventa oamenii...

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant. mi-a reusit. poate pentru ca m-a pregatit enuntul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesant! O sa mai trec cand nu am dureri de cap sa incerc si testul:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Toți suntem depozitarii unor capacități nebănuite. Din păcate, majoritatea le ducem cu noi în mormânt, nedescoperite...

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesantă treaba. Şi totuşi, ne folosim doar o prea mică parte a capacităţii pe care o avem, încă nu ştim cum să depăţşim "bariera".

    RăspundețiȘtergere

>