Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 16 ianuarie 2012

Reguli

   La început primeşti un corp , chiar dacă nu-ţi place e al tău , ai grijă de el aşa cum este căci va trebui să îl păstrezi . Îl poţi „customiza” ulterior , dar sincer , e mai frumos aşa cum este . Odată cu primul scâncet te vei înscrie din oficiu cu normă întreagă la şcoala numită „viaţă” . Aici vei învăţa continuu lecţii pline de experienţe , încercări şi de ce nu erori . Notele vin sub forma satisfacţiilor şi împlinirilor . Note proaste nu vor exista deoarece lecţiile se vor repeta până le vei învăţa şi abia apoi poţi trece la următoarea .Nu se vor termina niciodată .
  Aici vei cunoaşte oameni , ei vor fi oglinda ta .Comparaţiile , aprecierile , le vei face prin prisma ta . Poţi aprecia sau nu doar dacă acel ceva apreciezi sau nu la tine . Ca să-ţi faci viaţa aşa cum vrei depinde doar de tine , resursele sunt inepuizabile iar uneltele personalizate , îţi aprţin . 
  Nu există loc mai bun decât „aici” decât doar atunci când „acolo” devine „aici” şi vei primi un altul ca recompensă . Răspunsurile se află la îndemână şi tot ce trebuie să faci este să asculţi , să crezi şi să priveşti intens .


Un filmuleţ extrem de interesant titrat în limba română  . Merită vizionat !


sursa Cherie Carter Scott




21 de comentarii:

  1. Bună SoriN!
    Interesant subiectul dar și filmul!
    O săptămână minunată îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Săut mâna Elena ! Mulţumesc !
      O saptămână frumoasă îţi doresc !

      Ștergere
  2. Interesant subiectul, dar autorul era cam incoerent, şi cred că avea ceva cu Steven Hawkings.
    O seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hawkings e controversat tocmai pentru ca e radical în convingerile sale , deşi între timp s-a mai „inmuiat” lăsând loc îndoielilor . Este normal să fie cel mai criticat de cei ce nu sunt ca el .

      O zi frumoasă !

      Ștergere
  3. un documentar logic si interesant. nu omul e o paiata biologica, ci howking e un veritabil pacalici (stalcit si de mama natura, cum se vede, probabil dupa merite si destin)...nu m-ar mira insa ca teoriile acestui ciudat sa aiba si multi sustinatori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu , nu este o paiaţă dar nici Howking nu e păcălici , e totuşi o inteligenţă . Nu o spun ci multele distincţiii acordate urmare a teoriilor acceptate .Părerea mea !

      Ștergere
  4. Căutătorului sincer Dumnezeu i se descoperă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ştiu exact ce să răspund , sunt mai degrabă imparţial . Aş spune ca deopotrivă ca omul trebuie să îl descopere la început şi mai apoi probabil daca merită i se va descoperi .

      Ștergere
  5. Din structura oricărei ființe nu se poate exclude nici componenta biologică, nici cea a conștiinței; una fără alta nu pot funcționa! Ideile din film mi se par puțin exagerate și scoase din context! Hawkings este un fizician, ăsta este punctul de vedere din care va privi orice problemă, în primă fază! Dar, în ansamblu, are simțăminte și conștiință ca oricine dintre noi; asta este concluzia la care am ajuns după ce am ascultat / citit un interviu cu el, asupra unor subiecte doar tangențiale cu știința! Dacă ești curios, îți voi trimite un link! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mai degraba omul este împletirea celor doua componente . Sunt ahtiat după subiecte legate de minte, funcţionare, inteligenţă si paranormal , am citit deopotrivă biblia dar şi explicatia ei ştiinţifică , aşa că normal , mi-ar place să-mi dai acel link . Încă încerc să înţeleg .

      Ștergere
  6. Mi-a placut foarte mult! Sper sa nu te superi ca l-am pus si pe MWB :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Liviu , cum aş putea să mă supăr , ba dimpotrivă , îţi mulţumesc !

      Ștergere
  7. dupa ce am vizionat filmuletul, am mai cautat si eu cate ceva legat de aceasta personalitate...si am aflat ca respectiva teorie a sa dateaza de prin anii '80, insa socoteala de acasă nu s-a potrivit cu mersul târgului, astfel că, după vreo 20 de ani de așteptare încordată, Hawking a recunoscut în 2004, într-o conferință la Cambridge, nu doar că nu-și poate onora promisiunea, ci și că o asemenea teorie este o utopie, fiind imposibil de formulat într-un număr finit de enunțuri. cu alte cuvinte, fizicianul a recunoscut că dincolo de mecanismele și legitățile Universului se ascunde un abis de excepții care fac imposibilă dezvoltarea unei teorii a totului...
    imi cer scuze ca am revenit si intervenit, insa cred ca trebuia stiut de catre public si acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deşi sunt ceva mai ateist şi înclin să cred mai degrabă explicaţia ştiinţifică a vieţii , totuşi adesea mă întreb dacă de fapt nu ar exista un „artizan” un cineva „deschizător”.
      Sunt de acord că al nostru creier funcţionează mai mult ca un computer ce la un moment dat se defectează şi că nu ar mai exista decât un mare nimic ulterior .
      Ştiinţa şi religia funcţionează diferit şi dacă una se bazează pe explicaţii şi ipoteze cealaltă doar pe interpretări , însă divergenţele dintre cele două le afectează deopotrivă .
      Cred că naşterea universului nu neparat s-a produs după legile fizicii dar nici nu cred că cineva a „construit” omul . Poate mă contrazic dar teoriile pot fi multiple , motivele pot fi diferite în funcţie de credinţa fiecăruia . Chiar însu-şi Hawking se contrazice la un moment dat spunând : „dacă vom descoperi vreodată o teorie completă şi inatacabilă de la început până la sfârşit , aceasta va deveni triumful suprem al raţiunii umane , pentru că din acel moment vom cunoaşte cum funcţionează mintea lui Dumnezeu” afirmaţie ce ne duce cu gândul că are îndoieli şi că la final încearca să se „împace” cu Dumnezeu .
      Există liberul arbitru şi asta mă face să cred că nu suntem închişi în propriile noastre gânduri , există ADN , există informaţie , celulele funcţionează după legi nu tot timpul aceleaşi . Creierul funcţionează şi acţionează în funcţie de informaţia primită , iar informaţia nu poate apare din nimic , aşa cum dealtfel nu poate fi „construită” decât de- o altă inteligenţă . Ştiinţa s-ar putea impune la un moment dat tocmai pentru că funcţionează şi este palpabilă .
      Dawkins , principalul promotor at ateismului a spus la un moment dat „ am văzut că fiinţele vii sunt prea minunat „construite” pentru a ajunge la existenţă din întâmplare”
      Iar Hawking a spus într-un interviu că : „ştiinţa a prezis că mai multe tipuri de universuri vor fi create spontan , din nimic . Este o chestie de şansă ” Eu nu pot fi de acord deşi cum am mai spus , sunt adeptul explicatiei ştiinţifice a vieţii . Să presupunem că universul a fost creat , din ce ? căci din nimic mi-e greu să cred . Ceva poate fi creat din altceva care la rândul lui a fost creat din ceva şi tot aşa , ei bine ceva-ul primordial cine l-a creat ? Bun şi a fost creat apoi a început expansiunea care s-a desfăşurat după anumite legi , de cine date ? Mai simplu , ceva poate fi creat din altceva , funcţionează după reguli şi legi date de cineva , chiar şi haosul are regula lui , deaceea spun că ceva/cineva suprem există . Este peste puterea minţii noastre să putem admite altă variantă , iar dacă ştiinţa o va face va fi revoluţionat tot ce astăzi ştim , până atunci însă rămâne credinţa că „sforile” sunt mânuite .
      Destul de complicat , sunt undeva la mijloc , în nici o parte pe de-a-ntregul . Pentru fiecare explicaţie a fiecărei părţi există o contraexplicaţie a celeilalte părţi şi din ce te afunzi în a cunoaşte înţelegi că de fapt nu ştii nimic.

      Ștergere
  8. Ah, tare mi-a placut "Răspunsurile se află la îndemână şi tot ce trebuie să faci este să asculţi , să crezi şi să priveşti intens." Imi place mai ales sa privesc intens.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa cum am spus , oamenii de lângă noi sunt oglida noastră şi doar privindu-işi înţelegându-i ne înţelegem pe noi la fel cum şi ei ar trebui s-o facă .
      Un exemplu : http://fewstuff.blogspot.com/2011/07/gasim-intotdeauna-ceea-ce-cautam.html

      Ștergere
  9. În mod cert universul se ghidează după legi ale fizicii pe care încă nu le cunoaştem. Numărul de variabile este imens, probabil că peste 20 de ani vom şti mai multe (pentru cine va trăi). Iar peste o sută de ani, cei de atunci vor şti cu siguranţă mai multe în comparaţie cu cei de peste numai 20 de ani.
    Vorbim de conştiinţă, dar şi aici eu sunt sigur că sunt încă multe aspecte pe care nu le realizăm, nu le cunoaştem. Capacitatea minţii omeneşti cred că este mult mai mare, dar încă nu ştim şi nu suntem în stare să o folosim.
    Mai avem de învăţat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu certitudine aşa este cum spui , imensitatea universului cred că n-o vom cuprinde cu mintea vreodată , indiferent de cât de mult din creier folosim .

      Ștergere
  10. „Note proaste nu vor exista deoarece lecţiile se vor repeta până le vei învăţa şi abia apoi poţi trece la următoarea..„
    Nu pot accepta ideea- suntem un amestec de realizări și de neîmpliniri. Nu suntem perfecți. Nimeni nu este perfect! Perfecționiști, da!
    Mulțumesc, Sorin, aș vrea să pot prelua filmulețul, nu pentru a-l expune, ci pentru a-l trimite cuiva drag!

    Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din faptul că ne repetam greşelile se presupune că nu ne-am învăţat lecţia şi-o repetăm ...şi-o repetăm şi nu întotdeuna o învăţăm .
      Că nu suntem perfecţi , de-acord , nimeni nu poate sustine asta .

      Poti prelua filmuleţul oricând , e public , aşa l-am preluat şi eu . Atât timp cât are un cod de încorporat înseamnă că nu necesită acceptul .

      Eu îţi mulţumesc frumos !

      Ștergere
  11. Parerea mea este ca nu ar trebui sa acceptam adevarul nimanui, orice adevar relevat de ceilalti trebuie trecut prin filtrul propriei noastre gandiri, dar nici nu trebuie sa trecem in extrema cealalta, sa refuzam expunerea adevarului celorlalti doar pentru ca avem propriile noastre certitudini.
    Exsista posibilitatea ca adevarul celui de langa noi sa fie „o prostie”, iar simpla atentie asupra lui sa fie o pierdere de timp, dar la fel de bine e posibil ca acest adevar sa fie o „poarta” deschisa spre noi perspective, noi modalitati de abordare , iar in final spre noi oportunitati de evolutie.

    Foarte interesanta tema discutiei .
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

>