Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Opţiunea „răspuns la comentarii” în blogger

   Aşa cum majoritatea dintre noi am observat Blogger a introdus opţinea de a răspunde la fiecare comentariu în parte separat , asemeni platformei Wordpress . Pentru cei la care opţiunea nu funcţionează cauzele pot fi multiple .
Pentru cei ce au un şablon al blogului de la Blogger ar trebui să ştie că în cazul în care nu au setat ca formulrul de comentarii să fie încorporat imediat sub postare , opţiunea nu va fi valabilă . Pentru a remedia acest lucru se va proceda la schimbare în următorii paşi :
panou de control(design) > setări > postări şi comentarii > iar de la locaţia comentariilor se va alege încorporat , se salvează şi gata !

Pentru cei ce folosesc un şablon schimbat (personalizat) al blogului este ceva mai complicat dar nu imposibil . Se va proceda aşa :

Panou de control > şablon , aici se va face o copie a şablonului pentru orice eventualitate , apoi  , se va apăsa butonul Editaţi HTML > Accesaţi > se bifează extindeţi şabloanele control > cu combinaţia de taste CTRL+F se va  căuta linia :
<b:include data='post' name='comments'/>
apoi se va apăsa butonul evidentiază apariţiile , deoarece linia este prezenta de cel putin trei ori in cod şi vor trebui inlocuite toate cele trei pe rând cu linia :
<b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
<b:include data='post' name='threaded_comments'/>
<b:else/>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

Update : Iar pentru cei ce nu se vor  descurca sau la care nu va funcţiona niciuna din cele două variante vă propun soluţia de pe intensedebate.com unde după crearea unui cont vi se va pune la dispoziţie un formular de comentarii asemeni celor din Wordpress .




7 comentarii:

  1. SoriN,
    Vrei să verifici, te rog, dacăp la mine, funcționează rubrica de comentarii?
    Mi s-au „plâns„ câțiva prieteni..
    Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună SoriN!
    Îți mulțumesc mult pentru
    informați,am încercat și eu sper
    că mi-a reușit!
    Un weekend excelent îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit ! asta asteptam!!!! Multumesc pt coduri!:) eu aveam casuta de comentarii incorporata dar inca nu-mi aparea chestia cu "reply" :) deci sar'na!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că unele teme ale Blogger au beneficiat de acest update la comentarii în mod automat (cel puţin eu, unul, aşa am păţit).

    RăspundețiȘtergere

>