Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Next level

     Posibilitatea de a învăţa fără prea mult efort, cu ajutorul unui computer ne este tot mai la îndemână dar dacă am trece la „next level” ?

    În urmă cu ceva timp , cercetătorii de la Universitatea Berkeley au anunţat că , au reusit cu ajutorul unui aparat de tip fMRI (imagistică prin rezonanţă magnetică), să transpună imaginile din mintea unei persoane într-un clip video. Apoi alţi oameni de ştiinţa de la Boston University s-au întrebat dacă nu cumva acesta funcţionează şi invers , au încercat şi unele surse spun că au reuşit .
  La modul simplu ce se poate realiza : analizând activitatea creierului unui om bun într-un domeniu se poate introduce acelaşi stimul în creierul altuia care este mai novice iar acesta se trezeste că ştie face lucruri mult mai bine ca inainte sau poate şti şi ceea ce nu ştia.
   Cercetătorii susţin că această metodă poate duce doar la îmbunătăţirea pe termen lung în efectuarea sarcinilor care necesită performanţă vizuală , dar ...
  Se afirmă că aceasta metodă aplicată în viitor ar putea duce la recuperarea mai rapidă în urma accidentelor , poate la învăţarea unei limbi străine sau învăţarea unei noi meserii .

"În teorie, această tehnică ar putea fi folosită pentru învăţarea automată. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă ca aceasta să nu fie folosită într-un mod lipsit de etică", a comentat Mitsuo Kawato, unul dintre cercetătorii care au lucrat la acest proiect.


 Azi citeam despre cum Facebook ne invadează intimitatea chiar dacă suntem online sau nu chiar dacă avem cont sau nu . Tot articolul
aici .

Şi atunci noi ce să credem ?

Iată cum funcţionează :



surse : sciencemag , nfs , dvice şi imagine


Salutări calde !


Şi deasemenea salut pe toţi cei ce vor trece pe aici !





18 comentarii:

  1. :)
    salut, man!

    hm... toate cercetarile au fost folosite in mod special, in detrimentul omului, si nu invers.
    Dap, este o tendinta exacerbata a "maimarilor" de a ne face creierul tabula rasa, de a ne determina sa gandim mai putin, sa actionam conform cerintelor sefilor etc.
    Cu cat avem mai putin timp de gandire, cu atat mai bine pentru ei. Iar daca dezvolta o astfel de tehnologie... vom putea fi robotei de-a binelea. Cu ce ne umple ei capul, cu aceea vom defila, nu?!
    :)
    Tehnologia ne-a facut mult mai lenesi, mult mai comozi. Sunt oameni care-si doresc sa existe surogate (precum in film), ei sa nu mai miste un pas, ci sa-si trimita robotelul sa le traiasca viata. Exista oameni care-si doresc masini care sa mearga singure, fara a mai face ei vreun gest etc.
    Habar nu am cum va fi omenirea peste un secol, insa eu prevad un viitor, din punctul meu de vedere, destul de umbros.

    Cat despre facebuce... nu cred ca invadeaza viata nimanui. Acest facebuce nu ar exista si nu ar deranja pe nimeni, daca NIMENI nu si-ar pune viata pe tapet, acea viata nu ar fi invadata de catre nimeni. Eu nu mi-am facut cont si nici nu-mi voi face. Doresc sa socializez virtual?
    O pot face prin intermediul blogurilor, prin acces la un forum etc.

    Iar daca imi urmaresc accesarile, ce IP am, ce sistem de operare daca sunt sau nu offline, inc e zona sunt etc. nici ca-mi pasa. Era de imaginat ca toate au fost concepute cu rolul de a fi in detrimentul nostru, nu pentru a ne face noua viata mai frumoasa. Comunismul a fost condamnat de catre fiecare stat civilizat... verbal, condamnat.
    Practic, se folosesc de aceleasi tertipuri murdare, poate chiar mai sofisticate decat cele folosite de catre comunisti.
    Daca a fost capabil parlamentul european sa nascoceasca o lege prin care interzicea ca un om sa spuna "apa hidrateaza" amenintandu-l cu inchisoarea... ma astept la absolut orice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am înțeles eforturile oamenilor de știință de a salva vieți, transplantând organe.
    Nu mi se pare deloc moral să iei creierul cuiva - zestrea lui, munca lui- și să-l dai altcuiva..mi se pare ceva care sfidează etica .
    Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Andrei problema mare este că ştim toate astea şi dacă ştim la ce ne ajută ?
    Cât despre Facebook , nu musai pentru socializare îţi faci cont , uite eu cândva demult mi-am făcut un cont dar doar pentru a putea citi despre ceilalţi cunoscuţi , în scurt timp mi-a produs lehamite dar am ramas acolo în statistici .

    Stii , prevăd că Matrix va rămâne în câtva timp poveste învechită aşa cum cele ale lui Jules Verne sunt acum , ca o avampremieră la ce va fi să fie .

    RăspundețiȘtergere
  4. Sărut mâna Gina ! etica deja este doar un cuvânt rostit de cei mulţi şi neştiut de cei mari .

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    Nu prea ne ajuta, insa STIM!
    Fiecare functie de ce doreste, actioneaza intr-un sens sau in altul.
    Eu nu mi-am facut cont pe facebuce, nici nu l-am accesat, pentru ca de prima data mi-a dat senzatia de loc comun in care se spala rufe mai curate sau mai putin curate.
    Nici nu am inteles vreodata nevoia omului de-asi pune pe acel "perete" viata personala: ce face, cu cine e, ce e, unde se duce, ce mananca etc.
    De ce ar face un om asa ceva?

    Dap, ai dreptate!
    :)
    Matrix va fi in curand o poveste invechita. Dar, din nefericire pentru mine, eu nu voi vedea urmatoarea poveste... (sunt extrem de curios. Daca as fi fost in locul evei, cu certitudine, eu as fi mancat tot marul...)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. prin aceasta metoda o sa fim toti niste genii si niste priceputi?...mai bine-ar inventa niste facturi care sa existe dar care de fapt sa nu existe... :)
    o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Andrei , mă sperii , de ce spui : „Dar, din nefericire pentru mine, eu nu voi vedea urmatoarea poveste..”

    RăspundețiȘtergere
  8. Erys nicidecum , vor fi câţiva , EI , genii şi pricepuţi şi „restul-ceilalţi”

    Seară senină !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu vreau sa sperii pe nimeni!
    :)
    Sunt extrem de curios. Mi-ar placea sa stiu cum arata urmatoarea poveste.
    Tie nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. O , da , mi-o şi imginez , nu ştiu dacă sunt aproape de realitatea ce va fi dar cred că nu e greu de prevăzut .
    Poate deaceea sunt fan înrăit SF ?

    RăspundețiȘtergere
  11. :)
    si eu sunt fan sf. Dar in ultima vreme e cam penurie in aceasta zona...
    Nu stiu daca ceea ce prevedem noi va fi aproape de realitate, de aceea as vrea sa citesc, vad, povestea!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Aşa este , cui nu i-ar place să trăiască o astfel de poveste , chiar dacă nu pe propria-i piele .

    Că tot veni vorba , îţi recomand „In time” un film excepţional bazat pe o idee originală . Eu am fost plăcut surprins .

    RăspundețiȘtergere
  13. :)
    Multam pentru recomandare. L-am descarcat insa nu l-am vizionat pentru ca se vede destul de prost.
    Sper sa reusesc sa gasesc o varianta mai buna.
    Cand mai vezi un film care-ti place, da-ne si noua un semn, pe blogul tau.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Andrei , am pe blog undeva scos la donare 2 invitaţii pe filelist , încă le mai am . Este unul dintre cele mai mari track-ere de torente de orice fel , filme , documente , softuri , muzica , etc . Eu de acolo l-am luat la o calitate destul de bună (R5) . Dacă eşti amator spune-mi şi-ţi voi trimite o invitaţie , vei fi în pas cu tot ce-i nou.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca nu presupune sa tin deschis calculatorul 5-6 ore, sa-mi fac nu stiu ce cookis, si altele de genul acesta, ti-as ramane indatorat.
    Am primit o invitatie pe µTorrent, dar am lasat-o balta pentru ca timpul meu pe pc este mult prea limitat... folosesc azureus si thepiratebay.org. Uneori gasesc filme la 720p, alteori nu!

    RăspundețiȘtergere
  16. Fir'ar sa fie de facebook.De vreo 3 luni tot ma chinui sa-mi inchid contul,si ma tot razgandesc in ultima clipa si renunt.:D

    RăspundețiȘtergere
  17. Fata care aduce ploaia nu-i aşa că este că un drog . Mie îmi pare prea greoi şi crede-mă nu sunt novice şi în plus mult prea insistent şi indiscret . Parerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  18. Fiind mare fan sf, cred că îţi dai seama cum am citit acest articol... :)
    Cât despre Fb, cât vrei, atâta poate ştie despre tine. Ce-i drept, îţi trebuie oleacă educaţie, dar poţi bloca orice, dacă ştii ce şi cum să foloseşti.
    Chestia cu elementele pe care ţi le vede era tare demult cunoscută. Orice administrator de site/blog poate vedea lucrul acesta, încă de dinaintea fondării Fb.

    RăspundețiȘtergere

>