Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 17 octombrie 2011

Titlul face cît o mie de poze



.
     Un cuvînt sau o scurtă combinație de cuvinte care se atașează unei imagini  e titlul . Datorită mărimii lui  și al locului vizibil unde este afișat ,poate fi foarte puternic, poate lovi din prima. Rolul lui este să introducă o imagine, să trezească interesul privitorului și să-i deschidă noi perspective chiar înainte de contemplarea imaginii.
Unii spun că o fotografie face cît o mie de cuvinte, așa că nu merită să stricăm o poză cu texte. Alții însă preferă să scrie sub imagini tot conceptul lor artistic, cît mai îmbrodobit, dacă se poate. Iar între aceste două extreme există sute și sute de nuanțe, fiecare decide pentru el ce i se potrivește, își dezvoltă niște principii solide


Pot să apară momente cînd autorul se simte obligat să pună un titlu, dar nu-i vine nimic în minte.
Dacă o fotografie este remarcabilă estetic, însă nu vrea să spună nimic, atunci chiar nu are nevoie de titlu. Dacă autorul se forțează totuși și-i dă un titlu, poate să facă mai mult rău decît bine.
Fiecare trebuie să-și urmeze propria sa cale, care e bătută cu mii și mii de frămîntări, cu multe chinuri și frustrări. Rezultate bune se pot obține doar cu muncă multă și mult suflet.
Gîndiți-vă ce vreți să spuneți despre poză și cui! Gîndiți-vă bine! Nu vă grăbiți!

sursa : badorgood


.

6 comentarii:

  1. Petinete si la obiect remarcile tale, demne de retinut.
    Zi faina sa ai :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Este una din regulile de bază în publishing, fie el pe net sau print.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă mă uit bine la fotografie, îmi amintește de poemul lui Eminescu- Călin- partea cea mai simpatică- animăluțele prezente la nuntă sunt prezentate în toată splendoarea lor de mărunte componente ale vieții- „trec furnici ducând în gură de făină marii saci/ ca să coacă pentru nuntă , și plăcinte , și colaci”.

    Am înțeles că metafora eminesciană este, de fapt, o constatare științifică, furnicuța fiind vietatea care poate transporta greutăți de Nori mai mari decât infima ei greutate..zic și eu..

    RăspundețiȘtergere

>