Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

luni, 10 octombrie 2011

Râsul , nu doar o senzaţie


Râsul este senzaţia prin care te simţi bine în tot corpul, dar o arăţi în special într-un singur loc
spunea Josh Billings

  Proverbul care spune că râsul este cel mai bun medicament poate că exagerează un pic - nu în orice situaţie râsul este chiar leacul cel mai bun - dar, cu siguranţă, râsul poate fi adesea un mijloc terapeutic cu efecte nebănuit de puternice. Iar adevărul vechiului proverb se verifică zi de zi, şi nu doar în situaţii banale. (De câte ori n-aţi venit la serviciu prost dispuşi din pricina unei răceli ori chinuiţi de o durere de spate, iar o partidă bună de râs cu colegii v-a făcut să vă simţiţi mai bine?) Uneori, chiar probleme medicale grave sau suferinţe ce se întind pe o perioadă lungă de timp pot fi alinate prin efectul benefic al râsului.

  Oricine este capabil să radă, unora le vine mai greu, dar pot învăța s-o facă.
 
 Umorul este un lucru serios și este singurul domeniu al creației în care o stimulare intelectuală complexă generează o reacție fiziologică inechivocabila: râsul.
 
 

Toți am vrea să râdem, nu există dubiu; ce te faci însă când nu-ți arde de așa ceva? Pentru că, asigură oamenii de știință, tocmai în astfel de situații ne-ar fi util s-o facem. Dar și pentru cei cu înclinație către seriozitate, știința are vești bune; potrivit celor mai recente studii, până și simțul umorului se poate învăța.
 
 Baza științifică ce oferă la oră actuală posibilitatea înțelegerii relației dintre simțul umorului și sănătate face obiectul unei discipline cu un nume destul de greu de digerat: psiho-neuro-endocrino-imunologia; în sinteză, aceasta se bazează pe teoria că emoțiile și gândirea, prin intermediul cailor sistemului nervos, influențează secreția de hormoni și reglează activitatea sistemului imunitar.



Surse : Descoperă 1 şi 2



5 comentarii:

  1. rasul e sanatos, e corect...bucuria exista prin ea insasi dar are manifestari diverse. cateodata e invizibila, cateodata se exprima prin plans. rasul este o expresie, un simptom. prefer rasul in fata comicului semnificativ si nu pe cel provocat de sentimente de superioritate :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Erys
    Corect spus sentimentul de superioritate poate provoca râs dar poate fi numit râs doar de cel ce îl provoacă deşi nu este de fapt râs în sensul propriu al cuvântului şi este benefic doar orgoliului acestuia .

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar vazusem recent un documentar, ca rasul ar fi cea mai buna terapie pentru durere. E drept ca nu prea-ti vine-a rade cand te doare, dar potin incerca o comedie buna...

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamneee ce ras am tras =)) nu stiam clipul :))
    rasul sanatos e molipsitor :D mi-au dat lacrimile :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere

>