Fie ca bucuriile şi gândurile bune ale prezentului să-ţi devină amintirile frumoase ale viitorului

joi, 3 martie 2011

Cum sa ascunzi navbar

Bara de navigare din blogger este un aspect predefinit al blogului .Unii o gasec necesara mai ales datorita faptului ca acesta contine o caseta cu functie de cautare , dar altii probabil o gasesc inestetica atata timp cat caseta de cautare se poate adauga in blog cu ajutorul unui widget si atunci acest element de pagina creeaza un loc gol intre header si bara browser-ului .Cum putem personaliza acest aspect ?.....

  Ideea este un in felul urmator : renuntarea la bara se poate face doar de catre cei ce au domeniu propriu iar pentru cei care au blog cu gazduire gratuita nu este posibila aceasta optiune.
  Pentru a scoate navbarul definitiv exista rezolvarea pe care o gasiti pe Bloggerajutor .
  Pentru cei cu blog gazduit gratuit si nu numai exista posibilitatea descoperita de Bloggeratto de a impaca ambele parti bara ramanand ascunsa pana in momentul in care utilizatorul trece cu mouse-ul peste locul unde se afla in mod normal.Tot ce trebuie facut este sa mergem in tabloul de bord la sectiunea  Editati HTML .Acolo,dupa ce am descarcat sablonul blogului pentru orice eventualitate,cu ajutorul combinatiei de taste CTRL+F cautam codul:

body {
 Inaintea lui copiem urmatorul cod 
#navbar-iframe{opacity:0.0;filter:alpha(Opacity=0)}
#navbar-iframe:hover{opacity:1.0;filter:alpha(Opacity=100, FinishedOpacity=100)}
Dupa ce am facut asta se previzualizeaza blogul iar daca pagina se incarca inseamna ca totul este OK. Salvam modificarea si s-a rezolvat.

2 comentarii:

  1. Pentru exemplificare incercati in partea de sus a paginii trecand cu sageata de la mouse pe locul unde ar trebui sa fie afisata bara.

    RăspundețiȘtergere

>