Categorii

luni, 14 noiembrie 2011

Ce îţi spune?

   Atunci cand petreci foarte mult timp la birou, este normal sa-ti personalizezi spatiul de lucru si sa-ti pui in decor amprenta personalitatii tale.
    Aspectul general al biroului tau ii ajuta pe ceilalti sa-si faca o idee despre tine, despre firea ta si despre gusturile tale.

    Dacă ne gândim bine, mulţi dintre noi stăm la birou cel puţin 8 ore pe zi, chiar mai mult, iar consecinţa normală a acestui fapt este că biroul devine un soi de a doua casă (credeţi sau nu, mai avem şi colegi care ajung să doarmă la birou

   Specialistii spun chiar ca plantele, cartile, teancul de hartii, piesele de arta care sunt expuse pe biroul tau transmit celor care intra in contact cu tine informatii despre profesionalismul tau, eficienta ta sau calitatile de socializare.  
    Deci, ce poate crede cineva atunci cand te viziteaza la birou?



As prefera sa fiu la mare

   Dovezi: fotografii si suveniruri pe care le-ai adus din vacanta, dar care iti tradeaza pasiunea.
   Este o diferenta destul de sensibila intre a-ti impartasi hobby-urile si a visa cu ochii deschisi la activitatile pe care le iubesti.
   Spre exemplu, fotografiile pot fi un subiect bun de la care sa inceapa o conversatie de interes comun, insa daca ai prea multe fotografii pe birou oamenii se vor intreba daca nu cumva le folosesti pentru a "evada" din realitate in visare.

Ma bucur ca ai venit si te invit sa stai!

   Dovezi: un bol cu bomboane, o cutie de aspirina in sertar, fotografii cu bebelusi, plante foarte bine ingrijite.
   Un spatiu deschis este ca o invitatie inauntru: o usa deschisa, un scaun confortabil, un bol cu bomboane si fotografii cu oameni (nu cu obiecte) sunt semnale clare ca esti bine-venit.


   Bine ca ai venit dar nu sta mult!
   Dovezi: un scaun micut, incomod sau deja ocupat de vrafuri de hartii. Biroul este cu fata in alta directie decat spre usa. Decoratii minime sau deloc.
  Chiar daca pe birou sunt cateva piese de decor ori fotografii sobre, reci - imagini cu obiecte si cu oameni, ceilalti pot intelege ca nu esti interesat sa comunici, sa socializezi.

Vreau respect! 
   Dovezi: Pereti acoperiti de diplome si certificari, rafturi pline de medalii si statuete, articole din ziare si reviste inramate si asezate la vedere. Pe usa este afisat mare numele si titulatura ta.

 Sunt proaspat angajat!

   Dovezi: dosare, carti si hartii puse gramada sau in cutii; fara plante, fara poze, fara decoratii.

  Nu sunt profesionist; ar trebui sa ma eviti!

   Dovezi: Hartii cu notite imprastiate peste tot, post-it-uri lipite in toate colturile calculatorului; pete pe covor, cutii cu resturi de mancare aruncate intr-un colt.
   Specialistii au ajuns la concluzia ca un birou dezordonat si murdar poate strica serios imaginea angajatului, oamenii asociind deseori imaginea spatiului de lucru cu abilitatile profesionale.

Pentru mine munca este o distractie!

     Dovezi: postere amuzante, tablouri haioase, imagini ironice si jucarii.

    Bineînţeles, fiecare dintre noi este o combinaţie a elementelor descrise mai sus, dar există o componentă dominantă ce dezvăluie celorlalţi detalii relevante vizavi de personalitatea noastră.

Acum, aruncă o privire pe biroul tău. Ce îţi spune?

sursa CTRL-D

11 comentarii:

  1. Tare mult mi-a plăcut articolul tău! Pentru mine munca este o distracţie, clar! :) Toată ziua sunt cu gura până la urechi, deşi, recunosc, uneori gravitaţia acţionează asupra colţurilor gurii; dar nu ţine mult! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. singurele detalii aflate pe biroul de la serviciu sunt hartiile, acesta fiind foarte mic...atmosfera in general e sumbra, insa totul e mereu asezat in ordine...ce s-ar putea spune despre asta? "e usor sa vezi partea pozitiva a problemelor celorlalti" (Murphy)
    acasa insa...e altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună SoriN!
    Foarte frumoasă și interesantă
    postarea ta!
    Din păcate eu nu mai lucrez și
    așa că biroul de la servici
    îmi lipsește!
    Îți doresc o săptămână plină
    de împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  4. La școală, sala de clasă în care ești diriginte este emblema ta!
    Sunt multe de spus!!
    Seară bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant articolul tau si cum bine ai spus...probabil ca adevarul pentru fiecare dintre noi e undeva la mijloc :)
    pe biroul meu in afara hartiilor si biletelor care apar pe parcursul zilei si dispar pana la sfarsitul ei,mai aveam-pentru ca acum nu mai am loc-o pusculita sub forma de purcelus primita de la prietenii mei pentru ca in viziunea lor sunt cheltuitoare :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Biroul meu de lucru e o clasa intreaga.:)Aici gasesti cate putin din tot ce ai enumerat tu mai sus.
    Articolul e super!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred că biroul meu ar spune "bine ai venit, dar nu sta mult"... Dar nu pentru că aşa sunt eu, ci pentru că aşa e aranjat... :))
    Îmi place tema, e originală! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar ce te faci si cum interpretezi cand biroul tau le cuprinde pe toate?

    RăspundețiȘtergere
  9. afimaţiile tale sunt valabile numai pentru persoanele care doresc să-şi pună amprenta personală.
    în ultimul timp am observat că birourile sunt inexpresive şi impersonale - şi nu neapărat că aşa e la modă!
    iar încadrările enumerate sunt valabile mai mult la americani sau alţii, românilor nu cred că li se aplică (decât dacă vor să copieze ceva dintr-un film sau pe altcineva ...)
    să nu uităm şi de genul - vreau să par altfel decât sunt (din ce în ce mai larg răspândit, din păcate).
    ... sunt multe de spus pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar ce facem atunci cand persoana isi aranjeaza biroul si tot ceea ce o inconjoara, stiind ce impresie vrea sa lase?
    Masca pe care multi si-o pun, poate acoperi si acest domeniu, inselandu-ne, uneori, daca suntem superficiali.

    RăspundețiȘtergere
  11. Indiferent cum alegi sa iti decorezi biroul,cred ca e bine sa avem si ceva care sa ne reflecte personalitatea. Am obsrevat,colegii sunt mai mult decat incantati sa remarce fiinta din spatele calculatorului.
    Biroul poate fi remarcat de sef, colegi, clienti etc., asa ca merita sa faci impresie buna.

    RăspundețiȘtergere