Categorii

sâmbătă, 9 iulie 2011

Inocenţa

     Inocenţa este primul cuvânt care-ţi trece prin minte când te uiţi în  ochii unui copil .Deasemenea este lucrul de care vrem să scăpam când suntem inocenţi , da pe care apoi îl că utăm mai ales dup ace-l pierdem .  
     Când ne maturizăm unii ajungem să înlocuim iubirea cu ură, inocenţa cu parsivitatea, sinceritatea cu minciuna sau dragostea cu gelozia. De ce nu putem fi şi la maturitate inocenţi, iubitori, sinceri şi
 empatici ? . De ce ne transformăm pe parcursul câtorva ani din suflete pure şi frumoase în suflete nepăsătoare, pline de gelozie şi invidie?
     Inocenţa, în orice cantitate, este sinonimă cu sinceritatea. Ar putea fi foarte valoroasă
 într-o lume axată pe scenarii , în care fiecare crede că-şi are un rol, dincolo de adevăr şi de cele mai multe ori rănindu-i pe ceilalţi.
      Inocenţa e curmată de aflarea adevărului. De ce oare e aşa necesară minciuna? De ce adevărul ni se dĂ în doze mici?
 



Toselli's Serenade - André Rieu




Recomandare aici

Vă salut !





Dar şi pe toţi cei ce vor trece pe aici !


22 de comentarii:

  1. Din pacate lupta pentru putere ne face sa devenim mincinosi, manipulatori, gelosi, etccccc :(

    Sa ai un weekend minunat Sorin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alicee ; Lumi

    Cu siguranţă asta este cauza . Trăim intens pe repede înainte , ne-o cere societatea , viaţa , necesităţile . Oricât ne-am strădui nu suntem în stare să ne separăm , să ne detaşăm , ar însemna un separatism care ne-ar îndepărta . E necesar să plutim pe-acelaşi val cu speranţa să fim în vârf câteodată .

    RăspundețiȘtergere
  3. Călcăm pe cadavre ca să ajungem sus, adică implicit mințim. Copii nu au nevoie de putere, ei pot să fie orice în lumea lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. La ora actuala cei care spun adevarul au de obicei de pierdut in viata. Minciuna e absolut necesara in societate din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai doar mici franturi din adevar putem suporta :-j

    RăspundețiȘtergere
  6. În copilărie avem idealuri frumoase, pentru că sufletul nostru curat şi plin de inocenţă este lipsit de răutate. Pe măsură ce ne maturizăm începem să ne dorim mai mult decât e nevoie şi din acel moment armonia inocenţei începe să dispară. La maturitate ne lăsăm pradă unor dorinţi nepotrivite, imorale şi greu de realizat, pentru care facem compromisuri, uneori dezonorante, pentru a le obţine. Aceste concesii acceptate ne distrug inocenţa şi idealurile copilăriei. Meritul ar fi acela, ca la maturitate, să ştim să folosim inteligenţa, responsabilitatea, deprinderea cu munca şi orânduiala pentru a explora indiscreţia şi valorifica expansivitatea copilăriei. Şi astfel, prin înţelepciune, ajungem din nou la inocenţă. Sigur, această inocenţă a maturităţii este mai dibace ca cea dintâi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Păcat că nici măcar copii nu mai păstrează inocenţa, în zilele noastre... REuşim să pervertim tot în jur...

    O duminică frumoasă, Sorin!

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce ne transformăm pe parcursul câtorva ani din suflete pure şi frumoase în
    suflete nepasatore, pline de gelozie şi invidie?
    De ce?asta mă întreb și eu!
    O duminică plină de culoare!

    RăspundețiȘtergere
  9. de ce crezi ca scrie in Biblie sa fim ca niste copii?

    RăspundețiȘtergere
  10. copiii in lumea lor sunt toti egali. la ce le-ar folosi minciuna? in lumea oamenilor mari, cine vrea sa traiasca in adevar, nu are pe nimeni in jur...putini sunt pregatiti sa-l asculte.

    RăspundețiȘtergere
  11. inocenta...cred ca definitia ei s-a schimbat...
    si sa vrea copii din ziua de azi greu isi pasteaza puritatea...

    si eu intimpin aceeasi problema pe care ai semnalat-o tu cand ai comentat la mine...
    ce se intampla ??

    RăspundețiȘtergere
  12. Jean Giraudoux spunea: "inocenţa unei fiinţe înseamnă adaptarea absolută la universul în care trăieşte". Care matur reuşeşte această performanţă?

    RăspundețiȘtergere
  13. Accept să mi se spună naivă..este un semn că am suflet!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe măsură ce evoluăm şi îmbătrânim, învăţăm muuuult mai uşor lucrurile proaste. Important este să ne dăm seama şi să luăm "frâiele" în mâini...

    RăspundețiȘtergere
  15. tare mare şi mult MULŢUMESC
    din păcate abia de pot lăsa o vorbă, poate că nu-IAR-, DAR de gîndit mă gîndesc la voi toţi şi măcar de citit, că asta încă pot, vă citesc
    n-am cum spune fiecăruia în parte dar încerc la tine
    poate nici comentariul acesta nu o să apară...
    poate rămîne ca toate celelalte doar în gînd... bun :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte mestesugite cuvintele tale, Sorine, iti multumesc si pentru pomenire! :)E oare inocenta cand ne recunoastem slabiciunea si iesim cu capul gol in ploaia de minciuni?...

    RăspundețiȘtergere
  17. De multe ori inocenţa are diverse metode de manifestare. Ideea de inocenţă, concepţia ei în realitatea conretă, în mintea umană a căpătat un sens fantastic, devnind o mască, o metodă de acoperire prin intermediul acestui simbol. Ceea ce inocenţa ar trebui să însemne, timiditate, pudicitate, puritate, imaculat sau candiditate, a devenit un simplu clişeu. Intenţii ascunse se manifestă sub un val de inocenţă, reuşind a transmite unor persoane sentimente false, artificiale ce pot modela caracterul sau imaginea cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sorin, ce spui tu aici este frumos, foarte frumos. Insa in lumea in care traim, un om inocent ar fi devorat...

    RăspundețiȘtergere
  19. din pacate se pare ca nu mai rezistam fara "minciunele"

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai ales o ilustraţie muzicală excepţională ! Un cântec şi imagini care răspândesc inocenţă...

    Uite, în loc de ping, pentru toată lumea ! http://9abordare.blogspot.com/2011/07/catre-toti-membrii-clubului-miercurea.html

    RăspundețiȘtergere
  21. Sorin, am ţinut cont de propunerea ta şi cu explicaţiile de rigoare şi cu trimitere la tine, am mai pus o strofă. Ti-am dat ping, dar calculatorul meu nu a mai vrut să creeze decât legătură cu linck. Te invit să citeşti strofa respectiva, deşi în răspunsul pe care ţi-l dădusem iniţial îţi spuneam că nu voi adăuga. Mulţumesc mult.

    RăspundețiȘtergere