Categorii

sâmbătă, 4 iunie 2011

Prietenia şi virtualul

Sursa imagine
     Mai tot timpul găsim ceea ce căutăm şi în general avem parte de ceea ce vrem dar  dacă nu avem capacitatea să ne menţinem prietenii într-un proiect comun şi dacă nu putem avea capacitatea să îi menţinem aşa cum sunt , să îi acceptăm şi să îi iubim atunci cu siguranţă nu vom avea parte decât de lipsa satisfacţiilor .Ce-ţi spune un prieten este nevoie să iei obiectiv fără preconcepţii care să deformeze pentru că nu întotdeauna un acelaşi subiect ce are  însemnătate pentru tine are şi pentru altul iar atitudinea ce trebuie să o ai este indicat să fie bazată şi pe experienţe proprii dar şi pe ceea ce ai auzit de la alţii.
    Există amiciţie virtuală care rezistă în tăcere la fiecare reîntâlnire la depărtare , persoane care nu se privesc în ochi dar se recunosc după starea pe care o transmit.Nu le vezi surâsul ,lacrimile tristeţea sau nelinistea dar le simţi de fiecare dată .
   Există stări şi sentimente , există înţelegere sau nu , cuvintele se scriu sau nu dar se aud în mintea fiecăruia şi se simte chiar tăcerea pe care e mare lucru s-o înţelegi.Este o mare greşeală să probezi singurătatea pentru ca abia apoi să te simţi vinovat că nu ai fost alături de cei ce se simt singuri sau ei nu au fost lângă tine că nu te-ai bucurat cu ceilalţi la un loc sau ei cu tine.
   De cele mai multe ori ne amăgim confundând amiciţia , recunoştinţa şi interesele comune cu prietenia palpabilă , adevărată , dar nu , aceştia (prietenii) , de fapt sunt rari şi chiar dacă marile prietenii au la bază mici amiciţii , nu oricine se încadrează dar nici nu ştii cine este acela până la proba contrarie.






17 comentarii:

  1. Prietenii adevarati sunt putini si acestia se vad mai ales cand esti la ananghie. Cand ai bani ai automat si foarte multi "prieteni".

    Referitor la mediul virtual, ii consider prieteni pe toti aceia cu care fac un schimb de opinii despre diferite stari, situatii, articole etc. Nu ma asteptam cand am pornit blogul ca sa cunosc atati oameni minunati.

    RăspundețiȘtergere
  2. apropiera in virtual este extrem de interesanta pentru ca nu poti "vizuala" reactiile celuilalt decat prin intermediul cuvintelor scrise...
    aici intervine capacitatea fiecaruia de a vedea dincolo de cuvinte...unuii sunt exact asa cum sunt si in real life...altii au curajul de a fi asa cum sunt, de fapt, diferiti fiind in viata reala...aici sunt sub pavaza unui nick...
    prieteniile sunt rare...sunt in acord cu tine...dar eu cred ca o prietenie legata in virtual poate deveni puternica si dupa ce persoanele din spatele unui nick se "desconspira"...
    am trecut putin mai devreme pe la escu si am citit despre nemultumirea lui legata de calitatea comentariilor si a comentatorilor...eu cred ca si acele persoane care nu ne plac sau nu ne spun mai nimic au importanta lor...ne releva de fapt ceea ce vrem si de ce avem nevoie cu adevarat...cel putin asta inseamna pentru mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Prietenii... un subiect greu. Sunt rari... Amici am extrem de multi dar prieteni? Cum spunea si Cristi, la ananghie se vad adevaratele caractere.

    Cat despre lumea virtuala,sunt foarte incantata. De cand am pornit blogul am intalnit o gramada de oameni minunanti. Mi se pare extraordinar sa cunosti un om prin intermediul a ce scrie el. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. prietenia e una ("subiect greu", cum spunea Lillee), iar relatiile (virtuale, in acest caz) sunt altceva.
    numai bine, Sorin

    RăspundețiȘtergere
  5. Suntem fiinte sociabile,de aceea avem nevoie,de cineva langa noi,pentru a impartasi,idei,sentimente,temeri,bucurii.In viata reala,esti de multe ori dezamagit,de cei din jurul tau.Lumea virtuala iti ofera posibilitatea,de a fi tu insuti,fara masti si dorinta de afirmare sau impresionare.Scrii,citesti,raspunzi,si uneori razi.Cat despre prieteniile,virtuale ele vin odata,cu trecerea timpului.Ca si vinul,cu cat este mai vechi,mai bun.Am descoperit,oameni,cu suflete frumoase.Continua sa visezi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristi Cum am spus până la proba contrariie toţi suntem prieteni , ştii e ca prezumţia de nevinovăţie .

    Pandhora Unele din cele mai straşnice legături s-au născut din decanspirări de nick-name .Am trecut şi eu pe la Escu şi am continuat ceea ce am spus în prima fază pentru ca s-a interpretat şi am venit cu completări .
    E simplu părerea mea , ceea ce spune cineva într-un comentariu nu relevă neaparat cultura deoarece sunt momente când nu ştii ce să spui dar vrei să saluti şi atât şi chiar de ar releva cultura trebuie respectată voinţa celui care a încercat să-ţi spună ceva .

    Lillee rasa rară prietenia , bine zici , cât despre virtual e o mare grădină aici poţi fi extrem de sincer dar si extrem de bine camuflat . Dacă reuşeşti să treci de masca fiecăruia găseşti extrem de mulţi oameni minunaţi.Aici nu contează ranguri , convenienţe , reguli triviale ale unei societăţi preconcepute , aici toti plecăm de pe picior de egalitate urmând ca diferenţa să o facă nişte reguli mult mai simple şi realiste .

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul corect , asta susţin si eu , dar nu exclud posibilitatea că dintr-o relaţie virtuală se poate naşte o frumoasă prietenie

    Solidaster lumea virtuală îţi oferă posibilitatea de a fi tu însu-ţi dar şi ceea ce ai vrea să fii sau doar o simplă joacă pentru a verifica reacţii .

    RăspundețiȘtergere
  8. corect...este foarte corect ce ai spus...
    acum...depinde de ce asteapta fiecare dintre noi de la "vizitatori"...
    cel mai bine e sa nu ai asteptari si sa te bucuri pur si simplu de faptul ca interactionezi cu persoane atat de diferite...asta este "motto-ul" meu...daca exista o continuare a acestor interactiuni e alegerea fiecaruia dintre noi...

    ai un pahar de Daiquiri la mine pe blog...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pandhora Excat , asta era , eu unul mă bucur de fiecare părere,salut ,critică , orice vine de la indiferent cine , asta denotă că nu sunt singur şi nu înseamnă că în viaţă reală sunt singuratic şi duc dorul interacţionării , ba , dimpotrivă . Mă simt dator să răspund şi nu o iau ca o obligaţie .

    Ia stai , ce ai zis ? Daiquiri ?? Acum merg acolo !!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu trebuie să privim lumea reală şi cea virtuală ca două părţi distincte ale vieţii. Pentru majoritatea utilizatorilor este un mod de a ţine legătura cu persoane care fac, într-un fel sau altul, parte din viaţa noastră, Din acest punct de vedere, dacă împărtăşeşti ceva pe blog să zicem, o faci către prieteni şi cunoştinţe şi nu cred că oamenii comunică în comentarii lucruri pe care nu le-ar spune în viaţa reala.Sunt persoane care expun mai bine în scris cuvintele şi altele care verbal au o coerentă mai mare. Se creează o legătură intuitivă mai puternică decât între cei care se cunosc în real, simţi după cum trece peste topicuri dacă prietenul e bine sau are probleme...dacă are chef de glume, dacă e stresat...între câteva zeci de virtuali sunt câţiva de care-ţi păsa, unul doi de care te ataşezi ...se cheamă prietenie şi e preţioasă. există percepţie extasenzoriala,fără doar şi poate.
    Pentru mine termenul de "prieten" are nişte conotaţii foarte profunde, puţini sunt cei pe care eu îi denumesc prieteni în ziua de azi, puţini sunt cei care-şi mai merită acest termen de "prieten"În general cu prietenia¦ Nu trebuie nimic. Nu poţi spune ” Hai să fim prieteni ” sună caraghios şi ridicol. Este ceva ce se realizează în timp Şi fără să fii conştient de acest fapt.
    Prietenie adevărată, virtuală există dar ca şi în cazul celei reale, ea este rară ca pietrele preţioase şi poate tocmai aceasta îi măreşte valoareaDe felul meu sunt precaută.Primul meu prieten virtual,mi-a fost şi pavăză şi scut.Îl apreciez pentru omenia lui.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună SoriN!
    Mult adevăr ai în acest articol!
    Îți doresc o seară perfectă!
    Mulțumesc..și pe curînd.

    RăspundețiȘtergere
  12. Prieteni adevarati? Putini, dar i-am intalnit si in viata reala si in spatiul virtual.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cati prieteni adevarati oare avem? Ne ajung degetele de la o mana nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  14. se spune ca "prietenii sunt ca stelele: nu întotdeauna îi vezi, dar stii ca exista!" Si felul în care îi vedem este unic, pentru ca îi vedem prin oglinda sufletului.

    RăspundețiȘtergere
  15. virtualul...la fiecare intersectie a gandurilor exista la dispozitie o moneda cu doua fete, firesc..."vreau" si "nu vreau"...sa zicem ca moneda e ridicata, privita si apoi introdusa intr-un "telefon" al mintii..."alo?" sau...lasam sa sune la nesfarsit ? eu cred ca am raspunde imediat, daca am face in realitate ceea ce gandim...daca nu, in continuare visele vor fi munca plictiselii...

    RăspundețiȘtergere
  16. O clasificare ar fi: "prieteni", prieteni şi Prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  17. tudor (staupenet) are o vorbă mare: a da valoare timpului petrecut în online printr-o strângere de mână în offline. adevăratele prietenii, chiar născute în virtual, se întăresc, se autentifică prin ceea ce clădim de fapt nu prin cuvintele pe care ni le scriem ci prin priviri, vorbe, recunoaşteri în real, în concret. restul este comunicare, iluzie...
    eu nu am aşteptări de la oameni niciodată, nu le pot cere ceea ce ştiu că nu pot da, am aşteptări doar de la mine şi privesc virtualul ca pe o imensă fereastră deschisă prin care vine uneori soarele, uneori viscolul. şi sunt recunoscătoare pentru tot.
    pentru că prietenii mei sunt puţini, mereu va fi aşa.

    sărbători fericite să ai... cu prieteni reali, cu oameni buni şi dragi aproape.

    RăspundețiȘtergere